Chat with us, powered by LiveChat

Päältätäytettävän annostelijan ongelmat

bulk_annostelija2

Sain jokin aika sitten puhelun eräältä yritykseltä, joka suunnitteli uusien saippua-annostelijoiden vaihtamista tilojensa remontin yhteydessä. Pohdinnassa heillä oli useampi eri brändi, joista Gojo- ja Purell olivat yhtenä vaihtoehtona. Vahvimmin asiakkaalla oli kuitenkin mielessä päältä-täytettävät, ns. ”bulkki saippua-annostelijat”. Tiedättehän, ne jotka täytetään isosta kannusta kaatamalla uutta saippuaa aina lisää? Syntyneestä keskustelusta tuli mieleen että voisin tehdä pienen kirjoituksen aiheesta ihan tänne kaikkien nähtäväksi, jotka vastaavaa vaihtoehtoa pohtivat.

Bulk-saippua tuotteena.

Bulkki-saippuaa valmistavat useat eri brändit Suomessa ja maailmalla, mutta niiden suosio on pikkuhiljaa laskemassa. Periaatehan kuulostaa mukavalta: Lisäilet vain uutta saippuaa aina kun annostelija näyttää vajaalta. Helppoa ja vaivatonta siivouksen yhteydessä vai mitä? Tämä oli meihin ottaneella asiakkaallakin ensimmäisenä mielessä. Vaivattomuus on kuitenkin näennäistä.

Miksi vain näennäistä helppoutta? 

Monesti annostelijoita täyttävät siivoajat/siistijät, joiden siivousaikataulu on (etenkin nykypäivänä) erittäin tiukka. Lista tehtävistä töistä on pitkä, käytettävä aika lyhyt. Vaikka annostelija on helppo täyttää, se pitäisi myös putsata sisältäkin, ei ainoastaan ulkoa. Näistä kuvista voi nähdä syyn miksi (klikkaamalla saat kuvan isommaksi): 

Nämä kuvat otti jälleenmyyjämme eräästä kohteesta johon annostelijamme vaihdettiin bulk-annostelijoiden tilalle. Ensimmäisestä kuvasta näkee että annostelijahan on ihan siistin näköinen päältä päin, mutta sisältä paljastuu ihan oma totuus. Saippuaa on vain lisätty vanhan päälle, ja ajan myötä saippuaa on kerrostunut annostelijoiden sisäseiniin reippaasti. Ongelma on aina olemassa, ajan mittaan se vasta tulee silmillekin näkyväksi. 

Sisäsäiliö ja venttiili pitäisi irroittaa ja puhdistaa usein hyvän hygieniatason säilyttämiseksi. Puhdistamaton säiliö on ihanteellinen alusta bakteerikasvuston lisääntymiselle. Annostelijat eivät myöskään ole ilmatiiviitä tiloja, joten bakteerien kasvun olosuhteet ovat otolliset. Saippua annostelijassa pääsee siis saastumaan bakteereilla, eikä se käsien pesussa ole toivottava tulos. 

Välimallin annostelijat?

Markkinoilta löytyy myös joitain ns. välimallin annostelijoita. Tällä tarkoitan siis annostelijoita, joissa annostelijassa oleva venttiili on kiinteä, ja siihen painetaan aina vaihtuva säiliö kiinni. Tällainen järjestelmä poistaa vain puolet ongelmasta, venttiilin osalta ongelmat säilyvät samoina. 

Miten Gojo- järjestelmät eroavat bulk-saippua järjestelmistä?

1. Koko täyttöpatruuna vaihtuu kerralla, venttiili ja säiliö ovat aina uusia.
2. Sanitary Sealed järjestelmä joka patruunassa, eli se on ilmatiivis.

Näistä syistä annostelijasta otettava saippua on aina puhdasta. Patruunan sisälle ei pääse muodostumaan bakteerikasvustoa, vaan saippua pysyy aina hygienisenä. Lisäksi venttiili vaihtuu joka kerta kun saippua-patruuna vaihdetaan. 

Lisäksi tietysti on mainittava että saippuan laatukin on Gojolla aivan ensi luokkainen, kädet tuntuvat pesun jälkeen puhtailta kun tuote myös lähtee käsistä hyvin myös pois. Ja sehän saippuan tarkoitus on: Irroittaa lika, bakteerit, virukset yms. ihon pinnalta ja huuhdella ne viemäriin. Perus saippuan tarkoitushan on nimenomaan irroittaa mikrobit, ei tappaa niitä. 

Jos siis haluat oikeasti hygienisen ratkaisun käsien puhdistukseen, kannattaa ottaa yhteyttä! Gojon ja Purellin tuotteista löytyy sopiva ratkaisu alalle kuin alalle aina teollisuudesta leikkaussaliin saakka!

Tero Perälä
Saippuakauppias
045 612 6232
tero@purenorth.fi
Alavus