Chat with us, powered by LiveChat

Laadun merkitys käsihygieniassa

purell_gojo

Miksi panostaa käsihygienia tuotteiden laatuun?

Miksi panostaisimme parempaan käsisaippuaan tai käsidesiin? Onko sillä merkitystä? Ehdottomasti on. Tiesitkö, että 80% kaikista tauteja aiheuttavista bakteereista ja viruksista leviävät nimenomaan käsien välityksellä? Paras tapa vaikuttaa työntekijöiden sairastavuuteen on nimenomaan hyvä käsihygienia ja siihen kannustaminen. Käyttäisitkö itse mieluummin tuotetta joka parantaa käsiesi kuntoa vai sitä joka kuivattaa kätesi? Nimenomaan: Hyvää tuotetta on mukava käyttää. Kun tuotetta käytetään, se myös vähentää sairastelua ja vähentää kuluja sairaspoissaolojen vähentyessä.

Mitä on laatu?

Käsihygieniassa merkityksellisimmät tekijät ovat puhdistusteho ja se, mihin kuntoon aine jättää kätesi käytön jälkeen. Monet saippuat ja käsidesit kuivattavat käsiä erittäin paljon, aiheuttaen ihon halkeilua ja altistaen näin pahimmassa tapauksessa bakteerien leviämisen jopa ihon läpi. Gojo- ja Purell- tuotteissa laatuun on panostettu aina, ja tehon lisäksi myös käsien muuhun hyvinvointiin on panostettu.

Tuotteiden laadun vaikutus näkyy etenkin aloilla, joissa käsiä joudutaan pesemään paljon, esimerkiksi hoivatyössä ja ruoan valmistuksessa. Myös alat joilla joudutaan olemaan paljon tekemisissä erilaisten kemikaalien kanssa, ovat työntekijät alttiimpia saamaan käsiinsä erilaisia oireita.

Kädet ovat kuitenkin suurimmalle osalle meistä juuri se työkalu, jolla työ ja tulos loppujen lopuksi tehdään. Pahimmissa tapauksissa on ollut tilanteita, joissa työntekijän kädet ovat olleet siinä kunnossa, että edessä olisi ollut jo alan vaihto. Tuotteisiin panostamalla tämä on kuitenkin saatu vältettyä.  

Mistä se säästö sitten tulee?

Kolme asiaa: Kulutuksen arviointi, sairauspoissaolojen väheneminen, imago.

Kulutuksen arviointi: Kosketusvapaa annostelujärjestelmä kuten LTX7 tai LTX12 auttavat kulutuksen arvioinnissa. Järjestelmä antaa aina sopivan annoksen tuotetta. Gojo- ja Purell tuotteissa annostus on sopivan kokoinen: Yksi annos käsisaippuaa riittää oikeasti käsien pesuun! Annosta voidaan myös tarpeen vaatiessa hieman rajoittaa, esimerkiksi jos kyseessä on päiväkoti: Pienet kädet eivät tarvitse ihan niin paljon saippuaa kuin aikuisen kädet. Joidenkin muiden annostelujärjestelmien kikkana on ollut ilmoittaa isoja annosmääriä, joka ei tietenkään lohduta jos käsien pesuun tarvitaan 3 annosta pesukertaa kohden.

Sairauspoissaolot: 80% kaikista bakteereista leviävät käsien välityksellä. Hyvillä tuotteilla kannustat hyvään käsihygieniaan ja siten myös sairauksien vähentämiseen. Esimerkiksi USA:ssa FedEx kuljetuspalvelun seurantatutkimuksessa todettiin, että sairauspoissaolot olivat tippuneet jopa 21% kun yritys oli siirtynyt Gojo tuotteisiin ja panostanut käsihygieniasta tiedottamiseen. Laatuun panostaminen maksaa itsensä aika nopeasti takaisin.

Käsihygienia vaikuttaa niin leviäviin sairauksiin kuin käsien kuntoon. Vain terveet kädet tuottavat!

Imago: Tarjoatko työntekijöillesi ja asiakkaillesi mieluummin laatua vai tusinatavaraa? Jos saat valita, niin ruokailetko paikassa, jossa käsihygieniasta huolehtii laadukas kosketusvapaa järjestelmä vai lähikaupasta haettu irtopullo? Entä jos ruokailupaikkasi tarjoaa vielä käyttöösi käsidesinkin annostelijasta? Kannattaa laskea myyjäsi kanssa yhdessä yhden annoksen hinta niin voit hämmästyä. Jos ravintolan talous kaatuu tähän, on vika jossain muualla kuin käsidesissä!  

Tero Perälä
Saippuakauppias
045 612 6232
tero@purenorth.fi
Alavus